Kategóriák
HIRDETMÉNYEK

Álpilóta felkészítés

Az álpilóták a légiforgalmi szolgálatok szakszemélyzeteinek szimulátoros képzéseiben vesznek részt. Az irányítók és repüléstájékoztatók által kiadott utasításoknak és tájékoztatásoknak megfelelően mozgatják a képzeletbeli repülőgépeket. Számítógépes billentyűzet segítségével viszik be a repülőgépek irányára, magasságára és sebességére vonatkozó adatokat, miközben azok pilótáinak nevében kommunikálnak a földi szolgálatokkal. Egy álpilóta több repülőgép pilótáját is eljátsza.

Az álpilótának egyszerre több dologra is figyelnie kell és gyorsan kell cselekednie. Egyidőben több monitort, perifériát kell kezelnie a fejhallgatón keresztül kapott engedélyek, utasítások és tájékoztatások alapján, miközben szóban is vissza kell ismételni a hallottakat.


A Hungarocontrol rendszeresen keres új kollégákat szimulátor álpilóta munkakörbe, érdemes a honlapjukat figyelni. Amennyiben a feltételeknek megfelelsz, a munka megbízási szerződéssel végezhető, általában részmunkaidőben vagy mellékfoglalkozásként.

A jelentkezési feltételek között szerepel a legalább középszintű angol nyelvismeret és az angol nyelvű rádió-távbeszélő kifejezések (fónia) magabiztos használata. Tizenkétórás tanfolyamunk erre készít fel, de nem nyújt garanciát a felvételre. Legközelebb várhatóan 2021. tavaszán indul, összesen négy alkalommal, alkalmanként három tanórával, online formában. A részvételi díj 36.000 forint.

A konkrét képzési időpontok jelenleg nem állnak rendelkezésre. Érdeklődni és előzetesen jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Szerző: Fónia Online

Repülés-szakmai angol nyelv és rádió-távbeszélő kifejezések oktatása. Aviation English and phraseology courses.

Archívum

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .