FÓNIA

Klasszikus rádió-távbeszélő kifejezések oktatása és gyakoroltatása magyar és angol nyelven. Választható a teljes 52 órás fónia tanfolyam vagy csak rész fónia VFR (40 óra), illetve IR (12 óra) számára alacsonyabb óraszámokkal.

A VFR fónia főként a kisgépes repülés kifejezéseivel foglalkozik, míg az IR nagygépes környezetre építkezik. A képzés részét képezik az előadások, a magyarázatok és a szabályos kifejezések begyakoroltatását elősegítő feladatok illetve ezek alkalmazása különböző helyzetekben, virtuális repülés során.

Legnépszerűbb kurzusunk, a VFR fónia tanfolyam, az alapoktól a VFR kommunikációig, benne az általános használatú kifejezésekkel és eljárásokkal, radarkifejezésekkel, időjárási és forgalmi tájékoztatásokkal. Minden, amire egy kisgépes pilótának szüksége lehet.

Hétköznap délutánonként, heti egy-két alkalommal, 17:30-20:15 között. Alkalmanként 4 tanóra, összesen 40 tanóra. A pontos képzési napok egyelőre még nem ismertek.

A legközelebbi tanfolyamunk egy, az alapoktól induló VFR fónia tanfolyam lesz, és várhatóan 2021. februárjában indul, távoktatási (online) formában. A 40 tanórás tanfolyam ára 120.000 forint.

Előzetesen jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. A jelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel. Ha megadod a preferenciáid, hogy mikori kezdés, milyen napok lennének leginkább megfelelőek, vagy éppenséggel biztosan nem jók, igyekszünk azokat figyelembe venni. Értesítünk ha megvannak a részletek.